hatalmas vihar

2019.06.12. 12:08

Több százezer embert kell kitelepíteni egy ciklon útjából Indiában

Arra figyelmeztettek, hogy a Vaju névre keresztelt ciklon az Arab-tenger felől érkezik, és az előrejelzések szerint az északnyugat-indiai Gudzsarát államban fog partot érni csütörtökön, a szezon második legerősebb viharaként.

Mintegy háromszázezer embert kell kitelepíteni egy újabb ciklon miatt Indiában – jelentették be a helyi hatóságok szerdán.

Az indiai meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint akár óránkénti 170 kilométeres sebességű szélre is lehet számítani, emellett a szél által keltett vihardagály eláraszthatja az alacsonyabban fekvő területeket.

Az India pénzügyi központjának számító Mumbai rendőrsége a Twitteren arra szólította fel az embereket, hogy ne merészkedjenek a vízbe, és maradjanak biztonságos távolságban a parttól. Gudzsarát állam miniszterelnöke azt javasolta a turistáknak, hogy szerda délutántól kerüljék el a part menti területeket.

Indiában a ciklonok időszaka áprilistól decemberig tart, ekkor csapnak le heves viharok az országra, hatalmas emberi és anyagi károkat okozva. Idén májusban mintegy 1,2 millió embert kellett kimenekíteni India keleti részén a Fani trópusi ciklon útjából. A ciklont kísérő heves széllökések, esőzések és áradások következtében 34-en vesztették életüket, illetve további 15-en a szomszédos Bangladesben is meghaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában