körülmények

2019.01.09. 18:20

Több száz migráns kezdett éhségsztrájkba egy ausztráliai fogolytáborban

Nagyobb mozgásszabadságot és megfelelő berendezéseket szeretnének.

Több mint kétszáz migráns kezdett éhségsztrájkba egy melbourne-i fogolytáborban, tiltakozva az ottani körülmények miatt . Erről maguk az érintettek számoltak be szerdán az AFP hírügynökségnek.

A sztrájkban résztvevők addig nem akarnak ételt venni magukhoz, ameddig az ausztrál kormány nem tesz ígéretet arra, hogy javítja a körülményeket a táborban.

Soha nem láttam még ilyen fogolytábort, mint ez – mondta el a 30 éves Ali Juszuf, aki Irakból érkezett. A sztrájkolóknak több követelésük van, egyebek között nagyobb mozgásszabadságot és megfelelő berendezéseket szeretnének.

Az ausztrál kormány, valamint a tábor működtetéséért felelős Serco nevű vállalat egyelőre nem foglalt állást. Csütörtökre találkozót terveztek kormányképviselők és a bentlakók között.

A hasonló ausztráliai fogolytáborokban nem ritkák az éhségsztrájkok. Az ilyen létesítményekbe azok az emberek kerülnek, akik a hatóságok szerint megsértették az ausztráliai bevándorlási törvényeket. Noha az elmúlt években már jelentősen csökkent az ausztráliai fogolytáborokban lévők száma, aktivisták azt szeretnék elérni, hogy bezárják az ilyen típusú intézményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában