jelképes összegért

2021.08.29. 20:49

Több mint kétezerötszáz egyszülős gyerek és szülő nyaralhatott idén

A családi nyaralásokat az ország bármely részén élő egyszülős családok igénybe tudták venni.

Idén júniustól szeptemberig napközis táborokban, családi nyaralásokon, valamint ottalvós Erzsébet-táborokban és Családi Erzsébet-táborokban 2550 egyszülős gyerek és felnőtt vett részt – közölte a szervezet vasárnap az MTI-vel.

Az Egyszülős Központ közleményében azt írta, hogy a támogatói felajánlásoknak köszönhetően a budapesti családok mellett így a vidéki egyszülős családoknak is – megfogalmazásuk szerint – „felejthetetlen nyarat” tudtak biztosítani.

A részletekről azt közölték, hogy 200 gyerek vett részt az Egyszülős Központban tartott nyári táboraikban, amelyek jelképes összegének – heti 1500 forint – köszönhetően olyanok is el tudtak jönni, akik a piaci áron kínált táborokat nem engedhetik meg maguknak. A négy héten keresztül tartó táborok egy része a Családbarát Magyarország együttműködésével, másik része saját forrásból valósulhatott meg – ismertették.

Közölték azt is, hogy az egyhetes nyári program alatt a gyerekek sok időt töltöttek a szabad levegőn, felfedezték Budapest játszótereit, illetve a táborok résztvevői az élményekben gazdag, minőségi foglalkozások mellett meglátogatták az Országházat és az fővárosi állatkertet is.

Úgy folytatták: ezen a nyáron is lehetősége nyílt olyan egyszülős családoknak nyaralni, akik már évek óta vagy még soha nem tudtak elutazni pihenni.

A családi nyaralásokat az ország bármely részén élő egyszülős családok igénybe tudták venni. A Mészáros Csoport felajánlásának köszönhetően az egyszülős családok Gyulán, Balatonfüreden és Révfülöpön tölthettek el hét napot – írták arra is kitérve, hogy a nyaralások utolsó turnusa tizenhárom család részvételével a hétvégén zárul le Gyulán, amelyekért családonként 1000 forintot fizettek a résztvevők a központnak.

Tájékoztattak arról is, hogy a Baráthegyi majorságban olyan egyszülős családok részére szerveztek nyaralást, akik sérült gyereket nevelnek.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által szervezett Erzsébet-táborokban száz vidéken élő egyszülős gyermek tölthetett el hat napot a Balaton partján. A teljesen megújult Zánkai Erzsébet-tábor modern környezetben, felújított szállásépületekkel, tágas terekkel várta nyáron hat családi hétvégén keresztül a kikapcsolódni vágyó közel 900 egyszülős gyermeket és szülőt – sorolta a kommüniké.

Mint hozzátették, a Balaton déli partján magánszemélyek felajánlása húsz egyszülős család számára tette lehetővé az egyhetes vízparti kikapcsolódást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában