büntetés

2019.09.10. 23:19

Tizenöt évet kapott a lakótársát kalapáccsal agyonverő férfi

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt jogerősen tizenöt év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki kalapáccsal halálos sérüléseket okozott lakótársának.

A Pécsi Ítélőtábla keddi közleményében azt írta, hogy a jogerős határozattal helybenhagyták a Pécsi Törvényszék korábban meghozott ítéletét. A tájékoztatás szerint a vádlott három évvel ezelőtt nyáron együtt italozott a sértettel egy bódéban, ahol együtt laktak. Miután a vádlott meggyanúsította a sértettet mobiltelefon-töltőjének ellopásával, dulakodni kezdtek.

A férfi azt követően kezdte ütni egy kalapáccsal a társát, hogy az a dulakodás közben kést rántott rá, később pedig egy cipőfűzőből készült hurokkal támadt a vádlottra.

A vádlott a kalapáccsal először csak az áldozat kezére csapott, később azonban testszerte ütlegelni kezdte, majd a már mozgásképtelenné vált férfinak a fejére is több ütést mért. Ennek következtében a sértett az éjszaka folyamán meghalt, a vádlott pedig a bódéban és környezetében rendet rakott, majd lefeküdt aludni. A rendőrséget másnap reggel értesítette a történtekről.

A közlemény szerint a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott idős korát, betegségét, enyhe fokban korlátozott beszámítási képességét és a sértetti közrehatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában