Folyik a dzsihád

2018.03.21. 12:58

Templomra támadtak Párizsban (videó)

A balos aktivisták és a migránsok miatt az istentisztelet is félbeszakadt.

Egy szélsőbaloldali aktivistákból és illegális bevándorlókból álló csoport együtt támadta meg a párizsi Saint Denis-bazilikát vasárnap. Az eset a fősodratú hírekbe nem került bele, de a Le Parisien beszámolt a történtekről – írja a Pesti Srácok.

A körülbelül 80 illegális migránsból és néhány szélsőbaloldali, liberális aktivistából álló csoport az új francia bevándorlási törvény ellen tiltakozott a francia fővárosban. Az elfajuló események miatt az istentiszteletet félbe kellett szakítani, a kiérkező rendőrök csak órák alatt tudták a rendet helyreállítani.

Az eseményre a Twitteren Nicholas Dupont-Aignan hívta fel a figyelmet, aki a közösségi oldalra egy videót is kirakott. A politikus már régóta ellenzi a migrációt és régi támogatója Marine Le Pennek, aki szintén elítélte az esetet:

„Azzal, hogy idehívják a migránsokat, hogy megszentségtelenítsék a Saint Denis-bazilikát, a királyaink sírhelyét, a la France Insoumise (Jean-Luc Mélenchon korábbi elnökjelölt baloldali pártja – a szerk.) és a szélsőbal bebizonyította, hogy a migrációs őrületük miatt képesek tönkretenni a civilizációnkat és megszentségteleníteni hitünk történelmi helyszíneit”

- reagált a politikus.

A baloldali pártot Le Pen azért említi bejegyzésében, mert a párt egyik parlamenti képviselője, Eric Coquerel is ott volt a történtekkor.

Dupont-Aignan hozzátette:

„Követelem ezeknek az embereknek az azonnali kitoloncolását, akik azon túl, hogy törvényen kívüliek, még a történelmi gyökereinket is lábbal tapossák.”

Az ügyben Karim Ouchikh is megszólalt. A politikus, aki nemrég tért át az iszlámról a katolikus hitre, az esetet egy, az Identitás Generáció által szervezett békés tüntetéssel vetette össze, felhívva a figyelmet a francia hatóságok ítélkezését jellemző kettős mércére. A Karim Ouchikh által említett békés tüntetésen résztvevő jobboldali aktivisták a poitiers-i mecsetre tettek ki egy molinót, amiért büntetést kaptak.

„Beszélni fogok az ügyésszel. Önök nem hezitáltak akkor, amikor el kellett ítélni azt a néhány identitárius aktivistát, akik a poitiers-i mecsetnél békésen demonstráltak. Vajon elítélik a migránsokat és azokat a baloldaliakat, akik erőszakosan megszentségtelenítették a Saint Denis-bazilikát?” – írta.

A Bazilika környéke kimondottan veszélyessé vált az elmúlt években. Marine Le Pen kifejtette, egy fehér francia nő szoknyában nem tud végigmenni az utcán anélkül, hogy ne lenne zaklatásnak kitéve. A politikus szerint, ami még rosszabb, ugyanígy járna egy muszlim nő, aki nem tesz fel fejkendőt, vagy esetleg farmernadrágot hord.

Borítóképünk az esetről készült videó egyik képkockája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában