Járvány

2020.05.26. 13:22

Szombattól Budapesten is enyhítenek a korlátozásokon

Péntek éjféltől (azaz szombat 0 órától) ugyanazok a járványügyi szabályok lesznek érvényesek a fővárosra nézve, mint a vidéki megyékre.

Budapest, 2020. május 18. Vendégek egy vendéglátóhely teraszán a budapesti Bálnánál 2020. május 18-án. A koronavírus-járvány miatti korlátozásokat a kormány elõször május 4-én enyhítette Pest megyét kivéve vidéken, ismét kinyithattak az éttermek és kávézók teraszai, kerthelyiségei. Május 14-tõl Pest megyére is a többi megyével azonos szabályok vonatkoznak, május 18-tól Budapesten is megszûnik a kijárási korlátozás, és megkezdõdik az intézkedések fokozatos enyhítése. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A Világgazdaság úgy tudja, a pünkösdi hétvégétől ismét látogathatók lesznek például a sportesemények, valamint megnyithatnak a mozik is – a kötelező távolságtartást azonban továbbra is be kell majd tartani. Kinyithatnak az éttermek is, szombattól már vendégeket is fogadhatnak – kint és bent egyaránt.

Budapesten május közepén kezdték feloldani a korlátozásokat

Május 18-tól Budapesten is megszűnt a kijárási korlátozás, de egyes védelmi óvintézkedések továbbra is megmaradtak. Vidéken már a vendéglátóhelyek belső tereit is megnyithatták a szolgáltatók, és a szálláshelyek is fogadhattak vendégeket. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint Budapesten május 18-tól kötelező maradt a másfél méteres védőtávolság megtartása, illetve üzletben történő vásárláskor és a tömegközlekedési eszközökön a szájat és az orrot eltakaró eszközt kell viselni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában