Járvány

2020.06.05. 07:20

Szijjártó Péter: nyílnak a határok (videó)

Ausztria, Csehország és Szlovákia polgárai korlátozások nélkül tartózkodhatnak Magyarországon, és a magyar állampolgárok is korlátozások nélkül utazhatnak az említett országokba.

Forrás: Facebook

Fotó: Szijjártó Péter

Az egészségügyi védekezés egy fontos szakaszán vagyunk túl, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban időben meghozott szigorú intézkedésekkel sikerült kontroll alatt tartani a járványt, sikerült viszonylag alacsonyan tartani a fertőzöttek számát Magyarországon. Ehhez szükség volt arra is természetesen, hogy a határainkon szigorú korlátozó intézkedéseket vezessünk be – idézte Szijjártó Péter szavait a Magyar Nemzet.

A határok lezárásnak köszönhetően nemcsak Magyarország, az egész közép-európai térség rendkívül sikeres volt a világjárvány féken tartásában az elmúlt hónapokban. Ez megadja a lehetőséget arra, hogy megnyissuk a határainkat egymás vonatkozásában – tette hozzá.

A sikeres egészségügyi védekezésnek köszönhetően a mai napon reggel 8 órától kölcsönösen lehetővé tesszük Ausztria, Csehország és Szlovákia állampolgárai számára a másik ország területén való tartózkodást, és a magyar állampolgárok is korlátozás nélkül utazhatnak és tartózkodhatnak ezekbe az országokba

– jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Természetesen más országok vonatkozásában is készítünk elő hasonló megállapodásokat, Németországgal és Horvátországgal is zajlanak megbeszélések – mondta Szijjártó Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában