Listán

2018.02.22. 15:00

Szijjártó Péter: a kerítés miatt támadják Magyarországot

Az a két ország, Magyarország és Bulgária került célkeresztbe az Európai Unióban, amelyik kerítést épített az illegális bevándorlás megállítására.

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdésre elmondta: a Transparency International (TI) két országot minősített le, Magyarországot és Bulgáriát, azt a két országot az Európai Unióban, amely kerítést épített az illegális bevándorlás megállítására.

Ez egy újabb megnyilatkozása a nemzetközi szervezetek Magyarország elleni példa nélküli támadásának, amely kizárólag arról szól, hogy nem értenek egyet az ország migrációs politikájával – fogalmazott.

A külügyminiszter kijelentette: „minket nem érdekel sem a zsarolás, sem a nyomásgyakorlás”, ezután sem fogunk egyetlen illegális bevándorlót sem beengedni Magyarországra, „a kerítés pedig ott marad, ahol van”.

A Transparency International nemzetközi civil szervezet szerdán adta ki a Korrupció Érzékelési Indexe (CPI) alapján összeállított listát. A TI a magyarországi korrupciós helyzetet 45 pontra értékelte a lehetséges 100-ból, az uniós tagállamok közül Magyarország mögött foglal helyet Bulgária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában