voks

2020.01.18. 10:30

Szavazás a Hír TV-n: mit gondolnak a gyöngyöspatai roma kártérítési ügyről?

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában telefonos szavazást indított a gyöngyöspatai romáknak megítélt kártérítéssel kapcsolatban.

A kérdés így hangzik:

Ön kinek ad igazat? Orbán Viktornak, aki szerint igazságtalan munka nélkül milliókat kifizetni, vagy a Soros-szervezetnek, akik szerint százmilliós összeget kell kifizetni a gyöngyöspatai romáknak szegregáció miatt?

Ha Ön Orbán Viktorral ért egyet, akkor küldje sms-ben az „O” betűt, ha pedig a Soros-szervezetek véleményét osztja, akkor küldje az „S” betűt a +36 30 310 4444 -es telefonszámra – szólít fel a Hír TV műsora az Origo cikke szerint.

A gyöngyöspatai roma gyermekek – egyébként a Gyurcsány-kormány alatt kezdődött – iskolai szegregációjának ügyében megítélt százmilliós kártérítéssel kapcsolatban Orbán Viktor a Kossuth Rádióban azt mondta:

Egy szerencsétlen bírói ítélet született, ráadásul a pert indítóknál is a Soros-szervezeteket találjuk.

A miniszterelnök hozzátette:

A magyar emberek támogatják, hogy segély helyett munkát adjunk. A felzárkóztatást is mindenki támogatja, és az ingyen étkezést is. A magyarok nem rasszisták. Keresik a magyarok az együttműködés minden útját, de azt senki nem fogadja el, hogy pénzt adunk a semmiért.

Orbán Viktor arra is emlékeztetett, hogy az utóbbi évek felzárkózási programja sikeres volt, és a mostani ítélet ezt veri szét.

Mint ismert, a Soros-hálózat az állítólagos szegregáció ügyét felhasználva támadta a gyöngyöspatai önkormányzatot, kártérítési pert indítva. A pert ugyanis nem az érintett közel negyven család, hanem az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány kezdeményezte, amelynek legfőbb támogatói Soros szervezetei.

Ezt a pert másodfokon megnyerték, de az ügy felülvizsgálati eljárásban a Kúria elé került. A Kúria tavaly december 2-i, jogerős döntésének értelmében a helyi önkormányzatnak és a tankerületnek mintegy 100 millió forintot kell kifizetnie az érintett családoknak, ez január 17-től hatályos, annak ellenére, hogy a felülvizsgálati eljárást a Kúria még le sem folytatta. Ez a százmillió forint összegű kártérítés csődbe viheti a gyöngyöspatai önkormányzatot.

A szavazás vasárnap (január 19.) este 19.30-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában