Több lövéssel ártalmatlanították

2021.12.03. 17:13

Szamurájkarddal támadt rendőrökre egy migráns

A szenegáli férfi egy autót akart ellopni, ám a rendőrök közbeléptek, ekkor azonban rájuk támadt a nála lévő karddal és kettejüket megsebesítette. A rendőrök több lövéssel ártalmatlanították a támadót, aki súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Megdöbbentő jelenetnek lehettek a tanúi a Franciaország északi részén lévő Cherbourg-en-Cotentin nevű település lakói december 2-án délután, amikor egy férfi szamurájkarddal támadt rendőrökre. A támadást megelőzően egy férfi bejelentést tett a rendőrségen, hogy a boulevard de l’Est-en található Leclerc áruház előtti benzinkúton egy férfi szablyával megfenyegette, majd ellopta az autóját. A kiérkező rendőrök látták, hogy a tolvaj elveszti uralmát a jármű fölött és egy hirdetőtáblának ütközik. Ezután kiszállt – ninjaruhába öltözve – és a nála lévő szamurájkarddal a rendőrökre támadt – írja a V4NA.

A France Bleu értesülései szerint egy rendőrnő az állán, egy másik a fején sérült meg, mikor a harmadik rendőr tüzet nyitott és három lövéssel leterítette a támadót. Súlyosan megsérült, a törzsét, a hasát és a vállát érték a golyók, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A fején megsérült rendőrnő sebét hét öltéssel kellett összevarrni.

A történtekre reagált Gérald Darmanin belügyminiszter is, aki Twitter-bejegyzésében támogatásáról biztosította a rendőrséget.

A rendőrség az esti órákban házkutatást tartott a támadó otthonában, akiről annyit lehet tudni, hogy 36 éves szenegáli állampolgár és a Papa M’B. néven ismerik. Sajtóértesülések szerint több szúrófegyvert is találtak az ellopott autóban. Yves Le Clair cherbourg-i államügyész elmondása alapján a férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, korábbi drogügyei miatt már többször is elítélték. A hatóságok nem terrortámadásként kezelik az ügyet és a férfit kihallgatják, amint az egészségi állapota ezt lehetővé teszi.

A Valeurs actuelles hetilap úgy tudja, hogy a környéken lakók előző este bejelentést tettek a rendőrségen, mert egy feketébe öltözött személy sétált az utcán karddal a kezében, de a járőrök senkit nem találtak, akire ráillett a személyleírás.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában