bűncselekmény

2018.10.09. 11:06

Sorozatgyilkos házaspárt fogtak el Mexikóban

A rendőrség azt követően helyezte megfigyelés alá a párt, hogy telefonhívások adataiból kiderült, három eltűnt nővel is kapcsolatban álltak.

Vallomása alapján akár húsz nőt is meggyilkolhatott egy mexikói házaspár, akit akkor fogtak el, amikor egy emberi maradványokkal teli babakocsit tolva indultak el valahová – közölte helyi idő szerint hétfőn az ország középső részén fekvő México tagállam főügyésze.

Alejandro Gomez a Radio Formula helyi rádióállomásnak azt mondta, hogy a házaspárt a múlt héten vették őrizetbe Ecatepec településen, a főváros, Mexikóváros külterületén. A rendőrség azt követően helyezte megfigyelés alá a párt, hogy telefonhívások adataiból kiderült, három eltűnt nővel is kapcsolatban álltak.

Egy házból kijövet fogták el őket múlt csütörtökön. A babakocsiban lévő emberi testrészeket feltehetően egy közeli üres területen készültek elhelyezni.

A helyszínen a rendőrség további testrészeket talált. A házaspár elismerte, hogy más tetemektől is hasonló módon szabadultak meg. A nyomozók hétfőn további emberi maradványokat találtak a párhoz köthető két ingatlanban.

A házaspár férfi tagja, aki a kihallgatásakor boldogan büszkélkedett a gyilkosságok elkövetésével, láthatóan személyiségzavarban szenved, neheztel az anyjára és volt barátnőjére. Az ügyész jellemzőnek nevezte, hogy a férfi húsz gyilkosság tettestársként való elkövetését vállalta magára, miközben csak tíz eset részleteiről tudott részletekkel szolgálni. Azt is bevallotta, hogy a nők egy részét megerőszakolta, mielőtt végzett velük. Áldozataik többsége egyedülálló anya volt, azzal csalhatták el őket, hogy olcsó babaruhát kínáltak nekik.

A gyanúsítottak eladták az egyik áldozatuk kéthónapos csecsemőjét egy másik házaspárnak. A hatóságok azóta megtalálták a babát, és a másik házaspárt is őrizetbe vették.

México tagállam, amely az ország fővárosa körül terül el, egyike azon mexikói területeknek, ahol a legtöbb erőszakos bűncselekményt követik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában