Ország-világ

2020.10.24. 15:21

Soros György az utolsó pillanatban is Trump ellen ármánykodik

Az idei elnökválasztás kimenetelét sem bízza a véletlenre.

Soros György amerikai tőzsdespekuláns továbbra sem tett le arról a szándékáról, hogy eltávolítja Donald Trump amerikai elnököt a hivatalából, így másfél héttel az elnökválasztást megelőzően ismét komoly összegekkel próbálja meg befolyásolni a voksolás kimenetelét. Ezúttal is billegő államokban fektetett be – írja a V4NA.

Továbbra is nagyon aktív az a politikai akcióbizottság, amelyet Soros György alapított még tavaly augusztusban. A friss adatok szerint a Soros-féle Democracy PAC fejenként 500 ezer dollárt utalt a Black PAC-nak, illetve a Somos PAC-nak. Mindkét szervezet célja, hogy az afro-amerikai, illetve a latino szavazókat mozgósítsa.

Soros György az idei elnökválasztás kimenetelét nem bízza a véletlenre,

már több mint 70 millió dollárt költött el, ami majdnem a triplája annak az összegnek, amit 2016-ban mozgósított.

A Somos PAC saját honlapján úgy írja le magát, mint egy progresszív szervezet, amely célja többek között, hogy latino szavazókat mozgósítson. Az adatok szerint a Democracy PAC mellett a Michael Bloomber féle

Florida Freedom PAC az egyik legnagyobb adományozója. Bloombertől másfél millió dollárt kaptak.

A szervezet milliókat költött Joe Biden támogatására, de más demokrata párti jelöltek kampányát is támogatták,

az arizonai Mark Kelly szenátusi jelölt és a floridai 26. kongresszusi körzetben Debbie Mucarsel-Powell mellé is beállt.

A Black PAC a fekete választói részvételre összpontosít, és milliókat költött Biden mellett, a szintén demokrata michigani Gary Peters, az észak-karolinai Cal Cunningham, valamint Lucy McBath georgiai és a virginiai Elaine Luria támogatására. A szervezet júliusban is kapott egymillió dollárt Soroséktól.

Ezen kívül Soros nemrég 3 millió dollárt adott a Strategic Victory Fund nevű csoportnak, amely tőzsdespekulánshoz köthető Democracy Alliance egyik szövetséges szervezete.

A The Washington Free Beacon című portál szerint a 2020-as választások előtt Soros közvetlenül támogatta a jelölteket és a bizottságokat.

Ebben a ciklusban azonban létrehozta a Democracy PAC-ot, amelyet több tízmillió dollárral finanszíroztak a Fund for Policy Reformon keresztül. Ez a szervezet 3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatának köszönhetően.Mivel a Demokrácia PAC pénzének nagy részét a tőzsdespekuláns a nonprofit szervezetén keresztül osztogatja az ő neve nem tűnik fel a hivatalos dokumentumokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában