heves esőzés

2019.08.20. 09:05

Sokan meghaltak az árvíz miatt Indiában

Legkevesebb 58 ember meghalt több észak-indiai államban a heves esőzések okozta árvizekben.

Az NDTV televízió keddi jelentése szerint Uttarakhand államban 32 ember meghalt, nyolcan eltűntek, Himácsal Pradesben pedig 26 emberéletet követelt a természeti katasztrófa.

A heves esőzések következtében földcsuszamlások keletkeztek, folyók léptek ki medrükből, a víztározókban a vízszint elérte a kritikus határt. Uttarakhand kilenc járásában a helyi kormányzat átmenetileg bezáratta az oktatási intézményeket.

Újdelhiben a Jamuna folyó szintje igen magas. A fővárosi hatóságok az elmúlt napokban több mint 10 ezer embert evakuáltak az alacsonyan fekvő területekről.

Augusztus közepe óta mintegy 300 emberéletet követeltek az árvizek. A meteorológusok szerint a következő napokban várhatóan folytatódik az özönvízszerű esőzés.

Dél-Ázsiában június végén köszöntött be a monszunévszak, az idei az egyik legcsapadékosabb az elmúlt tíz évben. A viharos esőzések miatt megáradtak a folyók, fennakadások vannak a közlekedésben, épületek dőltek romba és számos baleset történt India különböző térségeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában