Természeti katasztrófa

2019.04.15. 19:42

Sokan meghaltak a Pakisztánban tomboló ítéletidőben

Legalább 19 ember vesztette életét a Pakisztánt sújtó áradásokban és szélviharokban – közölték hétfőn helyi hivatalos források.

Az áradás elsodort magával egy utasszállító buszt Vazirisztán északnyugati részén, az Afganisztánnal közös határ közelében, legalább nyolc ember meghalt – közölte Aszad Bohári helyi tisztségviselő. A közös határ afganisztáni részét sújtó heves esőzések miatt megáradtak a hegyi patakok a pakisztáni régiókban, az áradások házakat, utakat és hidakat tettek tönkre – tette hozzá.

Legalább öt ember lelte halálát a szélviharokban helyi idő szerint hétfő reggel a dél-pakisztáni kikötővárosban, Karacsiban – mondta Sajan Sáh mentési tisztségviselő. Az erős szelek késlekedést okoztak számos repülőjáratban – tette hozzá.

Legalább hat ember vesztette életét a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományt hétfő éjszaka sújtó áradásokban – közölte Mohamed Júnusz helyi mentőmunkás. További legalább hat ember eltűnt – mondta, hozzátéve, hogy a hadsereg és a mentőalakulatok próbálnak hozzáférni a távoli falvakban rekedt emberekhez.

A fővárosi, iszlámábádi meteorológiai intézet további esőzéseket és szélviharokat jelzett a következő két napra, így félő, hogy további halálesetek és pusztítások várhatók.

Az időjárással kapcsolatos incidensek során évente százak vesztik életüket Pakisztánban. Az országot közvetlenül fenyegeti a klímaváltozás az olyan erősen iparosodott országokkal való szomszédsága miatt, mint Kína és India.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában