Terrorizmus

2018.09.04. 17:55

Robbantani akartak az amerikai és a brit nagykövetségnél Kairóban

Házi készítésű robbanóanyagok kaptak lángra az Egyesült Államok egyiptomi nagykövetségénél Kairóban kedden, a rendőrség a helyszínen letartóztatta a gyanúsítottat, akinek a hátizsákjában voltak a veszélyes anyagok. Senki sem sérült meg.

A gyanúsítottat személyazonosságáról a rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy egy 24 éves férfiról van szó, aki „szélsőséges” ideológiákat követ.

Később egy másik bombát is találtak az amerikai képviselethez közeli brit nagykövetség épülete előtt, szemtanúk szerint hatástalanították a szerkezetet.

Az amerikai nagykövetség a Twitter közösségi portálon azt tanácsolta állampolgárainak, hogy kerüljék el a környéket, később pedig hozzátették, hogy a rendőrség befejezte a környék átvizsgálását, a nagykövetség pedig folytatja a munkát.

Egy esetleges terrortámadást elkerülendő a két nagykövetség körüli terület évtizedek óta szigorú biztonsági ellenőrzés alatt áll, a környéken pedig a forgalom terelőúton halad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában