új információk

2018.04.30. 09:47

Részletes vallomást tett a Fertő tóban talált prostituált gyilkosa

Az osztrák férfi fűrésszel darabolta fel a lány testét, és egy másik gyilkosságot is bevallott.

Austrian police on a boat inspect the Lake Neusiedl (Neusiedler See) on April 20, 2018 in Rust, Austria, during searches carried out after a torso and body parts of a woman have been discovered on the bed of the lake. Austrian police have found further body parts on April 16 during searches that followed the discovery of a torso on the bed of a lake on April 13, 2018. / AFP PHOTO / APA / HELMUT FOHRINGER / Austria OUT

Két hete egy végtagok és fej nélküli női testet találtak a Fertő tóban. A gyilkossággal egy osztrák férfit gyanúsítanak, akit pár napja fogtak el, és előzetes letartóztatásba helyezték – áll a Bors cikkében.

A lap az osztrák Krone online újság információira hivatkozva azt írja, az elkövető bécsi férfi drogdílerként dolgozott és az áldozat kuncsaftja volt. Az osztrák államügyészség szerint a holttest egy cseh vagy szlovák származású, Bécsben dolgozó szexmunkásé. A nőt gyilkosa a Westbanhoffon, az ot­tani nyugati pályaudvaron szedte fel visszajáró vendégként többször is. Az sem kizárt, hogy szerelmes volt a lányba, aki azonban nem viszonozta érzelmeit.

A férfi a Bors szerint részletes beismerő vallomást tett: elmondta, hogy a nádasba vonszolta áldozatát, ahol előbb halálra késelte, majd feldarabolta a nőt. Ezután pedig azt is elárulta, hogy egy férfit szintén megölt már, de őt fejszével gyilkolta meg.

A női holttestről először az osztrák hatóságok is azt hitték, hogy a rejtélyes körülmények között eltűnt VV Fannié lehet, és olyan információk is szárnyra kaptak, miszerint az áldozat a darnózseli hentes felesége, N. Judit.

A férfi valószínűleg közel életfogytiglani büntetésre számíthat.

Borítókép: Rendőrök kutatnak a helyszínen / HELMUT FOHRINGER / APA / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában