ünnepi menet

2018.12.27. 19:30

Rekordnagyságú forgalom volt a déli határátkelőknél

Rekordnagyságú forgalom volt a Csongrád megyei határátkelőhelyeken az ünnepi hétvégén, több mint 414 ezer utazó lépte át a határt péntektől szerdáig – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Szabó Szilvia elmondta, a legtöbben vasárnap választották a megye átkelőhelyeit, aznap a 125 ezret is meghaladta az átutazók száma.

A rendőrség a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitással működtette, sőt a legkritikusabb időszakokban a belépőoldali sávok egy részén is kilépőforgalmat kezeltek – tudatta a százados.

A következő napokban mindkét irányban jelentős forgalomra számít a rendőrség a Csongrád megyei határátkelőhelyeken. Elsősorban Röszkén és Csanádpalotán fordulhat elő, hogy a dinamikusan megnövekvő forgalom miatt várakozás alakul ki. Jövő hét közepétől pedig már a belépőoldalon lehet hosszabb menetidővel számolni – közölte a szóvivő.

Torlódások esetén Szerbia felé és onnan Magyarországra célszerű a naponta 7 és 19 óra között igénybe vehető tiszaszigeti, az ásotthalmi, a bácsalmási, a bácsszentgyörgyi közúti határátkelő felé kerülni vagy az egész nap működő hercegszántóit választani. Akik Romániába vagy onnan Nyugat-Európa felé szeretnének utazni, igénybe vehetik a szintén 24 órás nyitvatartással működő kiszombori vagy battonyai átkelőt.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában