Ország-világ

2020.08.08. 12:22

Rekordmértékű a Fidesz népszerűsége Budapesten

Twitter-bejegyzésében hívja fel a figyelmet Fürjes Balázs államtitkár, hogy a lánchídi szerecsenmosdatást folytató baloldal a friss pártpreferencia-kutatás szerint még legerősebb terepén, a fővárosban sem tudja megelőzni a Fidesz-KDNP pártszövetséget.

A “függetlenobjektív”, a városházi lakájmédia e héten is folytatta a lánchídi szerecsenmosdatást és diadalittasan számolt be a főpolgármester egykori cégének kutatásáról. Pedig ha jobban megnézzük...

Kiderült: rekordmértékű a Fidesz népszerűsége Budapesten – írta Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára legfrissebb " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Twitter-bejegyzésében. Fürjes Balázs a Drót.info portálon megjelent cikkre hivatkozva közölte mindezt, amely szerint a baloldal a legerősebb terepén, Budapesten sem tudja megelőzni a Fidesz-KDNP pártszövetséget – írja a Magyar Nemzet.

Az írás felidézi a szerdán nyilvánosságra hozott Medián-felmérést, amely szerint Karácsony Gergely jelenleg hibahatáron belül, mindössze 50-45 arányban vezet a biztos szavazó pártválasztók körében az – egyelőre értelemszerűen – ismeretlen fideszes kihívójával szemben. A főpolgármesternek tehát háromnegyed év után semmilyen győzelmi prémiuma nincs, főpolgármesteri tevékenységével nem tudta növelni népszerűségét. A választások után gyakori „győzteshez húzás” jelensége Karácsonynál elmaradt – fogalmaz a cikk, hozzátéve: ha most a Fidesz 45 százalék feletti támogatottsággal bír – ami a koronavírus-járvány európai szinten is kiemelkedő kezelése miatt nem lenne meglepő -, az új rekordot jelent a kormánypártok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában