Merénylet

2019.12.02. 06:21

Rálőttek egy ukrán képviselőre Kijevben, a kisfiát érte halálos találat

Ismeretlen tettesek tüzet nyitottak vasárnap este egy Kijev megyei képviselő autójára az ukrán főváros központjában, a képviselő hároméves kisfiának halálát okozva – mondta el egy rendőrségi forrás, miközben a hivatalos források még nem árultak el részleteket a támadásról.

A nevének elhallgatását kérő rendőrségi forrás szerint a megtámadott gépkocsi volánjánál Vjacseszlav Szobolev üzletember, a Kijev megyei tanács egyik képviselője ült.

Az ukrán belügyminisztérium közleményében nem azonosította sem a jármű tulajdonosát, sem az áldozatot. Facebook-felületén a belügyi tárca mindössze annyit közölt, hogy „egy lövéstől megsebesült gyermek kórházba szállítás közben életét vesztette a mentőautóban”.

Szobolev, aki a 2014 óta tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus egyik gyújtópontjának számító Donyec-medencéből való, 2010 és 2011 között a Naftohaz ukrán állami energetikai társaság egyik vezetője volt.

Az ellene irányuló vasárnap esti támadás indítóoka egyelőre nem ismert.

Kijev utcáin már megöltek néhány ismert személyiséget azóta, hogy 2014-ben Oroszország elszakította Ukrajnától a Krím félszigetet, és oroszbarát szakadár lázadás kezdődött Kelet-Ukrajnában.

2016-ban az ukrán fővárosban egy autóba rejtett bombával gyilkolták meg Pavel Seremet fehérorosz újságírót, aki közismert bírálója volt hazája vezetésének, s aki köztudottan barátja volt az előző évben Moszkva belvárosában agyonlőtt orosz ellenzéki vezetőnek, Borisz Nyemcovnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában