fegyverkezési válság

2019.02.20. 12:29

Putyin: Amerikát is célba vesszük, ha rakétákat telepít Európába

Az orosz elnök szerint országa senkit sem fenyeget, válaszlépései Oroszország védelmét szolgálják.

Moszkva, 2019. február 20. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél az orosz parlament két háza elõtt tartott évértékelõjén a moszkvai Gosztiny Dvorban 2019. február 20-án. MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Fotó: Makszim Sipenkov

Amerikai közepes hatótávolságú rakéták európai telepítése esetén Oroszország nemcsak az ezeket az eszközöket befogadó országokat, hanem az Egyesült Államokat is célba fogja venni – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a törvényhozás két háza előtt szerdán Moszkvában elmondott évértékelő beszédében.

Közölte, hogy Moszkva nem szándékozik elsőként ilyen eszközöket telepíteni Európába.

Az elnök ismételten a szárazföldi telepítésű közepes és rövid hatótávolságú rakéták megsemmisítéséről megkötött INF-egyezmény megsértésével vádolta Washingtont. Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy Oroszország senkit sem fenyeget, válaszlépései védelmi jellegűek, valamint teljes értékű, egyenjogú és baráti viszonyra törekszik az Egyesült Államokkal.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél az orosz parlament két háza előtt tartott évértékelőjén a moszkvai Gosztiny Dvorban 2019. február 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában