bűnügy

2018.12.10. 09:30

Pénzhamisítás miatt letartóztattak négy embert

Szkenneléssel és nyomtatással készítették a bankjegyeket.

Letartóztatott a Békéscsabai Járásbíróság négy dombegyházi férfit, akik novemberben hamis papírpénzeket készítettek, majd több üzletben azokkal fizettek – közölte a Békés megyei főügyészhelyettes hétfőn az MTI-vel.

Berg Márta a közleményben azt írta, a 27, a 26, a 19 és a 18 éves férfi novemberben nyomtatót vásárolt festékpatronnal és papírral, hogy előzetes megállapodásuk szerint bankjegyeket hamisítsanak és hozzanak forgalomba.

Az egyelőre ismeretlen mennyiségű, különböző címletű hamisított bankjegyeket szkenneléssel és nyomtatással készítették, majd azokkal Békés megyei kisebb üzletekben fizettek – ismertette.

A négy férfi letartóztatását a Békés Megyei Főügyészség kezdeményezte bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt. A kezdeményezésre a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés veszélye miatt volt szükség, valamint azért, mert a gyanúsítottak szabadlábon feltehetően nehezítenék a bizonyítást – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában