Ételosztás és sajtótájékoztató

2017.12.10. 18:32

A Párbeszéd szerint a kormány leépíti a szociális jogokat

Az ellenzéki párt szerint a gazdagok így még gazdagabbak, a szegények pedig még szegényebbek lesznek.

Szabó Tímea, az ellenzéki párt társelnöke vasárnap a Párbeszéd ételosztással egybekötött budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az Orbán-kormány 2010 óta először a szabadságjogokat építette le, majd a fékek és ellensúlyok rendszerének felszámolásával nem maradt valóban független szerve az országnak, mindenhol „Orbán emberei uralkodnak”.

Hangsúlyozta, a szociális jogok leépítésével ma mintegy négymillióan élnek havi 88 ezer forintnál kevesebb összegből, a lakhatási szegénység, rezsitartozások pedig két és fél millió embert érintenek, közülük is az egyedülálló szülők és a gyermekek helyzete a legrosszabb.

A Párbeszéd a nehéz helyzetben élőkön úgy próbál segíteni, hogy – immár negyedik éve – heti rendszerességgel meleg ételt oszt a téli krízisidőszakban – közölte Szabó Tímea, hozzátéve, míg kezdetben főként hajléktalanok szorultak a támogatásukra, addig az utóbbi két évben egyre több lakhatási tartozást felhalmozó, illetve árverezést elszenvedő család is segítséget kér tőlük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában