Tragédia

2019.02.07. 06:03

Összeomlott egy hétemeletes ház Isztambulban

Legkevesebb ketten meghaltak, de az épület negyvenhárom embernek volt az otthona – adták hírül szerdán a török hatóságok.

Rescuers work at the site of a collapsed building in Istanbul's Kartal district on February 6, 2019. - An eight-story apartment building in Istanbul collapsed on Wednesday leaving at least one person dead, Turkish media reported. (Photo by Ozan KOSE / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Ozan Kose

A mentés során hét embert sikerült élve kiszabadítani a romok alól, egyikük állapota válságos. Éjszaka is nagy erőkkel kutattak túlélők után, a helyszínre huszonhat autóval vonultak ki a tűzoltók.

Az épületben tizennégy lakás volt, amelyben összesen negyvenhárman laktak. Két szomszédos házat elővigyázatosságból evakuáltak a hatóságok.

Mentőcsapatok dolgoznak a ház romjain
Fotó: Yasin Akgul / AFP PHOTO

Az isztambuli ügyészi hivatal vizsgálatot kezdett az omlás okának feltárására. Az épület csupán huszonhét esztendős volt, de az már kiderült, hogy a legfelső három szintjét engedély nélkül építették.

Borítókép: Túlélők után kutatnak a mentőcsapatok az összeomlott isztambuli ház romjai között

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában