nicsak, ki beszél!

2019.07.10. 14:58

Orosz telefonbetyárok verték át az észak-macedón miniszterelnököt

Hiába követeli a teljes ellenzék, nem mond le Zoran Zaev, aki két hírhedt komikus áldozatává vált.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Georgi Licovszki

A V4 hírügynökség tájékoztatása szerint az oroszok a korábbi ukrán elnöknek, Petro Poroshenkonak és a NATO főtitkárának, Jens Stoltenbergnek adták ki magukat és csúnyán rászedték Észak-Macedónia miniszterelnökét, aki hajlandónak mutatkozott Moszkva érdekeit keresztezve kenőpénzeket fizetni bizonyos ügyekben.

Az ál-Porosenko felajánlja, hogy szívesen közvetít a macedón ortodox egyház és a kostantinápolyi pátriárka között, aki januárban elismerte a független ukrán ortodox egyház létét.

Az álelnök humorista úgy fogalmazott, azért lett olyan jóban I. Bertalan pátriárkával, mert megkente egy kis pénzzel, azaz adott neki 150 ezer eurót. Azt is mondta, szívesen elintézi, hogy Zaevnek mindez kicsit olcsóbb legyen, mondjuk 100 ezer euró.

„Kiváló, nem lesz semmi probléma ezzel” – vágja rá erre az észak-macedón miniszterelnök.

A hangfelvétel meghallgatható angolul ezen a videón:

A másik orosz humorista, aki Stoltenbergnek adta ki magát, arról beszélgetett Zaevvel, milyen sok a régióban az orosz kém.

A hangfelvétel alapján a miniszterelnök ezt nehezményezi is, Oroszország szerinte is „jó sok kémet pénzel a Balkánon”.

Zaev keddi sajtótájékoztatóján jelezte, nem mond le az ügy miatt. Azt mondta, a saját nyíltsága és egy „NATO-ellenes ország csalóinak” áldozatává vált. Most, hogy az ország névváltoztatásával megszűnt a konfliktus köztük és Görögország között, szerinte Moszkvát zavarja Észak-Macedónia elkötelezettsége a NATO mellett.

A Lexus és Vovan néven futó putyinista orosz telefonbetyároknak nem ez volt az első látványos akciójuk. Emmanuel Macron elnök, Elton John, Boris Johnson, Alekszandar Lukasenka fehérorosz elnök és Ramush Haradinaj koszovói miniszterelnök is a „horgukra akadt”. Elemzők szerint a Kreml állhat az ügy hátterében.

Ilyen, amikor „Putyin elnök” hívja Elton Johnt:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában