rendkívüli időjárás

2018.04.22. 08:28

Óriási vihar csapott le az orosz fővárosra és környékére

Az ítéletidő két hullámban sújtotta szombaton Moszkvát és környékét, valamint Oroszország középső részét, két ember meghalt, huszonöt megsérült, több száz település maradt áram nélkül, félezer fa kidőlt - közölték a hatóságok.

A heves széllökésekkel, esővel, helyenként hóval, jégesővel támadó vihar fákat döntött ki, tetőket söpört el, elektromos vezetékeket szaggatott. A kidőlt fák, illetve a rosszul rögzített építőelemek két ember halálát okozták, köztük egy 12 éves kislányét.

Több tucatnyi épület megrongálódott, a főváros környékén, 620 településen, ahol 46 ezer ember él, nincs áram. Moszkvában mintegy félszáz transzformátor kikapcsolt, akadozott az elővárosi vasút működése. A rendkívüli időjárás miatt a fővárosi reptereken több tucatnyi járat kimaradt.

Moszkvára és környékére szombat éjjelre is viharra figyelmeztető jelzést adott ki a helyi meteorológiai szolgálat, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy éjszaka akár mínusz 2, mínusz 5 fok is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában