Ország-világ

2021.04.14. 15:03

Orbán Viktor: három és fél millió oltásnál nyithatnak a teraszok (videó)

Április 19-én az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak ki. Május 10-én nyitnak ki az általános iskolák felső tagozatai és a középiskolák – tájékoztatott a miniszterelnök a szerdai kormányülés legfontosabb döntéseiről szerda délután a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Forrás: Facebook / @orbanviktor

Elértük a hárommilliónyi beoltottat, talán mi haladunk a legjobban, leggyorsabban Európában – közölte Orbán Viktor, hozzátéve, hogy 3,5 millió beoltott polgár esetén következhet az újabb újraindítási lépés, ami a jövő hét közepére várható. Az újabb lépés részeként kinyithatnak a teraszok – jelentette be a miniszterelnök, megjegyezve: a vendéglátósok számára elengedik a teraszdíjakat.

Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját

- tette hozzá.

A bejelentést itt tudja megtekinteni:

Az óvodák és az általános iskolák alsó tagozata április 19-től, a felső tagozat és a középiskolák május 10-től várják a jelenléti oktatásra a tanulókat – mondta el a miniszterelnök.

Orbán Viktor megállapította, hogy itthon és a nemzetközi térben is felerősödtek a vakcinaellenes támadások. Ezek célja az emberek elbizonytalanítása – mutatott rá, majd arra kért mindenkit, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet. Mindenki fogadja el a felkínált vakcinákat és oltassa be magát! – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A kormányfő az oltási kampány sikerére utalva köszönetet mondott mindenkinek, „akinek a munkáját dicséri ez a szép eredmény”, így orvosoknak, ápolóknak, háziorvosoknak, kórházi dolgozóknak, a vakcinát beszerző külkereskedőknek, az oltóanyagot tároló raktárosoknak, a teherautókra és buszokra felpakoló rakodómunkásoknak, valamint a sofőröknek, akik eljuttatják a vakcinát a beadási pontokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában