nagy pusztítás

2018.05.04. 13:38

Nőtt az indiai ítéletidő áldozatainak száma

Már legalább 125 ember halálát okozták az ország északi részén az elmúlt két évtized leghevesebb homokviharai.

Már legalább 125 ember halálát okozták India északi részén az elmúlt két évtized leghevesebb homokviharai – közölték pénteken a hatóságok, amelyek szerint az elkövetkező napokban tovább emelkedhet a halálos áldozatok száma.

A Rádzsasztán és Uttar Prades szövetségi államokat sújtotta leginkább az ítéletidő, Agra város körzetében, ahol a Tádzs Mahal is található, különösen nagy volt a pusztítás. Uttar Pradesben a hatóságok hatezer dollárnak megfelelő összeggel (másfél millió forint) segítik a halottak családjait.

Jelentős mértékű károk keletkeztek Rádzsasztán három körzetében, Alvarban, Bháratpurban és Dolpurban. Sok embert álmában ért a halál, amikor otthonukat villámcsapás vagy szélroham semmisítette meg. Fák, távvezetéket dőltek ki, ami miatt több területen megszakadt az áramellátás és a telefonösszeköttetés. Viharok tomboltak a déli Ándhra Prades államban is.

A heves vihar váratlanul érte az embereket, mert a monszunidőszak csak hat hét múlva kezdődik.

Narendra Modi miniszterelnök twitteres üzenőoldalán részvétét fejezte ki a halálos áldozatok hozzátartozóinak, és gyors felépülést kívánt a sérülteknek. Felszólította az illetékes kormányzati szerveket, hogy hangolják össze tevékenységüket, és segítsék a pusztító viharok túlélőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában