Öngyilkos paktum

2020.09.25. 16:00

Német politikus: az illegális migrációt bátorítja Brüsszel új csomagja

Az európai jóléti államok ellen irányuló „öngyilkos paktumnak” nevezte az Európai Unió szerdán bejelentett új migrációs csomagját Jörg Meuthen, az Alternatíva Németországért (AfD) pártelnöke. A politikus szerint Brüsszel a határok lezárása helyett még szélesebbre tárja a kapukat, ezzel Európát vonzó célponttá teszi az afrikai és arab országokból érkezők számára.

19 July 2020, Berlin: Jörg Meuthen, Federal Chairman of AfD, raises his index finger during the ARD summer interview on the terrace of the Marie-Elisabeth-Lüders-Haus. Photo: Christoph Soeder/dpa

Forrás: dpa / AFP

Fotó: Christoph Soeder

„Öngyilkos az Európai Bizottság új migrációs paktuma, ugyanis legalizálja az illegális migrációt. Dekriminalizálja az embercsempész bűnbandákat. A határokat lezárás helyett még szélesebbre tárja, és Európát elérhető céllá teszi az afrikai és arab országokból származó emberek számára” – áll Jörg Meuthennek az AfD honlapján közzétett nyilatkozatában, amelyre a V4NA hírügynökség hívta fel a figyelmet.

A bevándorlásellenes német párt vezetője szerint az Európai Unió (EU) migrációs csomagja „hadüzenet az európai életmód, a jóléti államok, a belső biztonságunk, a szabad társadalmunk és a keresztény-konzervatív kultúra ellen”. Jörg Meuthen hangsúlyozta, hogy Európát meg kell védeni az illegális migrációtól és az azt bátorító migrációs paktumtól, vagyis végeredményben az EU új migrációs politikájával szemben.

➡️ Der neue EU-" target="_blank" rel="noopener noreferrer">#Migrationspakt ist selbstmörderisch!@Joerg_Meuthen kritisiert den von EU-Kommissionspräsidentin Ursula #vonderLeyen (CDU) vorgelegten Asyl- & Migrationspakt scharf:

»Man gibt unseren Kontinent auf – zugunsten eines identitätslosen Nichts.«https://t.co/q2KK7ugKTK

A Migrációs csomag 2.0-nak nevezett tervezetet szerdán jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. A csomag részleteit Margaritisz Szkínász, az EU migrációért felelős biztosa és Ylva Johansson, az EU belügyi biztosa ismertette Brüsszelben.

Borítóképünkön Jörg Meuthen, az AfD bevándorlásellenes német párt elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában