visszaépítés

2020.07.16. 09:44

Négy lépésben vezetik vissza a 13. havi nyugdíjat

A koronavírus-járvány idején van a legnagyobb szükség arra, hogy kiemelt figyelmet fordítson a kormány a nyugdíjasokra, ezért építik vissza fokozatosan a 13. havi nyugdíjat – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A műsorban arról beszéltek, hogy megjelent a Magyar Közlönyben a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről szóló törvény, valamint a részletszabályokat tartalmazó kormányrendelet.

Az államtitkár elmondta,

négy lépésben vezetik vissza a 13. havi nyugdíjat, ennek első lépése, hogy a jövő év elején minden jogosult plusz egy heti nyugdíjat kap.

Az egyheti nyugdíj fedezete 77 milliárd forint és több mint 2,5 millió embert érint majd; a teljes plusz egyhavi nyugdíjat négy év alatt érik el – fűzte hozzá, azzal együtt, hogy mindenki, aki nyugdíjra vagy nyugdíjszerű ellátásra jogosult, meg fogja kapni.

Novák Katalin emlékeztetett,

a kormány megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ami azt jelenti, hogy mindig a tervezett infláció mértékével emelik év elején a nyugdíjakat,

és ha az infláció végül nagyobb, akkor utólag kiegészítik a különbözettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában