tragédia

2018.08.18. 12:08

Négy holttestet találtak a genovai hídomlás romjai alatt

Egy háromtagú család és egy fiatalember holttestét találták meg, így 42-re nőtt a halálos áldozatok száma.

Szombatra virradóra egy kilencéves kislány és a szülei holttestét találták meg egy „teljesen összezúzott” személyautóban, később pedig egy 30 éves férfiét.

A rádió tudósítása szerint a katasztrófamentők úgy gondolják, elképzelhető, hogy mindenkit megtaláltak, akit eltűntként tartottak nyilván, mert egy idős ember – akiről úgy gondolták, az áldozatok között lehet a romok alatt, mert másutt nem találják – jelentkezett a helyi hatóságoknál. A férfi elmondta, hogy jól van, és nem volt a híd közelében a tragédia idején.

A helyi hatóságok nem erősítették meg az újonnan megtalált holttestekről szóló információkat.

A szombat nemzeti gyásznap a tragédia miatt Olaszországban. Az azonosított áldozatok közül néhányat szombaton fél tizenkettőkor búcsúztatnak Sergio Mattarella államfő, Guiseppe Conti miniszterelnök és Angelo Bagnasco érsek részvételével a genovai kiállítóközpontban, a város legnagyobb terén. A La Stampa és az Il Secolo XIX című olasz napilapok szerint 17 azonosított áldozat hozzátartozói elutasították az állami temetést, ők családi körben akarnak elbúcsúzni szeretteiktől, mert a hatóságokat okolják a balesetért.

A Polcevera patak fölött negyven méter magasan álló Morandi autópályahíd nyolcvan méteres szakasza kedd délben omlott a mélybe, lakásokra, vasúti sínekre, gyárakra. Az A10-es autópálya részeként a híd a város keleti és nyugati részét kötötte össze, ezen lehetett eljutni a kikötővárosból Dél-Franciaországba, Piemontba és Lombardiába is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában