Járvány

2020.06.05. 22:23

Mostantól nyitva az összes határátkelő Szlovákia és Ausztria felé is

A külügyi és határrendészeti egyeztetések eredményeként vége a hosszú kerülőknek.

Vámosszabadi, 2020. június 5. Rendőrök ellenőrzik a személyforgalmat a vámosszabadi határátkelőhelyen, a magyar-szlovák határon 2020. június 5-én. Ezen a napon reggel nyolc órától korlátozás nélkül megnyíltak a magyar-szlovák határátkelők a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások fokozatos enyhítésének nyomán. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A mai külügyi és határrendészeti egyeztetések eredményeként jó hírrel zárhatjuk a napot: mind a szlovák-magyar, mind pedig az osztrák-magyar határon újra megnyílt az összes átkelő, tehát azok is, amelyeket korábban a koronavírus terjedésének lassítása érdekében lezártunk – írja Facebook oldalán Szijjártó Péter.

Ma estétől 34 átkelőn léphetünk át Szlovákiába és 30 átkelőn Ausztriába, így véget vethetünk tehát a hosszú kerülőknek.

Borítókép: Rendőrök ellenőrzik a személyforgalmat a vámosszabadi határátkelőhelyen, a magyar-szlovák határon 2020. június 5-én. Ezen a napon reggel nyolc órától korlátozás nélkül megnyíltak a magyar-szlovák határátkelők a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások fokozatos enyhítésének nyomán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában