Ország-világ

2021.05.20. 11:39

Most épp a DK kapta kamuzáson Karácsony Gergelyt

Te akkor még a parlamentben nem mondhattad ki sem Simicska nevét, sem mást, legalábbis az ülésteremben nem, mert nem voltál képviselő – cáfolta Szabó Zoltán gyurcsánypárti képviselő Karácsony Gergely azon állítását, miszerint ő mondta volna ki elsőnek Simicska Lajos nevét a parlamentben.

Az immáron a Párbeszéd, az LMP és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltjének szombati bejelentésén hangzott el a következő kitétel:

– A politikának végre az életünkről kell szólnia, és olyan országot kell építeni, ahol az élet nem csupán a politikáról szól – majd hozzátette: büszke rá, hogy a Parlamentben ő volt az első képviselő, aki számon kérte Orbán Viktoron az „oligarchák támogatását”, s ő mondta ki először Simicska Lajos nevét, akit mára lecseréltek a „még simicskább” Mészáros Lőrincre – írja a Mandiner.

Úgy tűnik azonban, hogy Karácsony Gergely nem csupán nyelvtudása, tudományos karrierje vagy épp szakmai előélete kapcsán hangoztat a valóságtól eltérő tényeket, de immáron

saját kacskaringós politikai előéletét is igyekszik sokkal harciasabbnak és aktívnak beállítani.

A kijelentésre szerdán Szabó Zoltán Gyurcsány-párti képviselő válaszolt:

„Hát, kedves Gergő, erre ne legyél büszke, pontosabban ne erre legyél büszke. 1998-2010 között csak én magam több tucatszor mondtam ki a parlamentben Simicska nevét, korántsem dicsérőleg.

1998-2002 között a parlamenti napló tanúsága szerint 203-szor hangzott el a fölszólalásokban Simicska Lajos neve.

Te akkor még a parlamentben nem mondhattad ki sem Simicska nevét, sem mást, legalábbis az ülésteremben nem, mert nem voltál képviselő. Szóval inkább arra légy büszke, amit valóban megtettél – szerintem van mire” – írta posztjában Szabó Zoltán.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=6100124066679282&id=100000452486287

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában