Értékrend

2018.07.04. 16:46

Mindenkinek joga van a hagyományos családmodellt képviselni

Senkit nem érhet fenyegetés és megbélyegzés azért, mert kiáll amellett, hogy a házasság egy férfi és egy nő szeretetközössége.

Family enjoying a day out picniking, portrait

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szerdai közleményében az áll: a hagyományos családmodell képviseletéhez a társadalom minden tagjának joga van. A szervezet szerint

egy férfi és egy nő szeretetközössége, házassága természetes alapja a családnak, amely a gyermekkel, a gyermekekre mondott igennel válik még teljesebbé.

Ez az álláspont nem bélyegez meg és nem rekeszt ki senkit, akkor sem, ha vannak, akik – bármilyen okból is – nem ilyen életközösségben élnek.

Mint írják, fontosnak tartják, hogy a család ezen alapértékei melletti kiállásért senkit ne érhessenek ilyen vádak. A NOE a leghatározottabban visszautasítja, hogy családanyákat, családapákat azért érjen fenyegetés és megbélyegzés, mert kiállnak a hagyományos családmodell, egy férfi és egy nő házassága mellett.

A társadalomnak joga van ahhoz, hogy az általa elfogadott elvek (normák) szerint éljen, s azt nyilvánosan is elmondhassa anélkül, hogy ezért verbális vagy fizikai támadás vagy ennek akárcsak fenyegetése érné.

Ezen normák biztosítják azt is, hogy ma Magyarországon bárki elmondhatja és képviselheti különvéleményét – írják.

Borítóképünk illusztráció.

Forrás: AFP / Anne-Sophie Bost / Altopress / Photoalto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában