Ideje lesz felébredniük

2018.03.31. 13:13

Egyre több bécsit zavar a muszlim hódítás

Bővül a mecset, tiltakoznak a helyiek.

The 300 Imams of the Islamic Religious Community in Austria (IGGOe) signed a declaration against terrorism, extremism and violence. The President of the Islamic Religious Community in Austria (IGGOe) Ibrahim Olgun (L) and spokesman Ramazan Demir (R) are seen in front of the Islamic Centre of Vienna's Florisdorf district during a signing ceremony on June 14, 2017 in Vienna, Austria. (Photo credit should read "Georges Schneider/APA-PictureDesk via AFP")

Az osztrák főváros Florisdorf kerületében álló mecset már túl kicsi a muzulmán hívek számára, bővíteni szeretnének. A tervek szerint az új épületben négy imahely és egy kiállítási terem is helyet kapna – írja osztrák lapokra hivatkozva a 888.hu hírportál.

A mecset szomszédságában élőknek nem tetszenek a tervek, nem szeretnék, ha bővítenék az épületet. A jelenlegi helyzetre is sokszor panaszkodnak, főleg a hétvégi lárma, zaj miatt.

Salim Mujkanovic, a bécsi Iszlám Központ sajtóreferense elmondta, hogy a bővítésre helyhiány miatt van szükség, míg a kiállítóteremre azért, mert a hívők mellett évente 11 ezer ember látogatja meg a mecsetet.

Az egyik újságcikk szerint még nem lehet tudni, mikor kezdődne a kivitelezés, az illetékes hatóságok azonban már megkapták a terveket.

A helyiek közül sokan attól tartanak, hogy még nagyobb lesz a zaj a környéken és még többen érkeznek majd oda, nagy lesz a tömeg. Sokan úgy vélik, az iszlám centrum már most is elég nagy.

Borítóképünkön az Ausztriai Iszlám Vallási Közösség háromszáz imámja pózol a bécsi Florisdorf városrész mecsete előtt

Forrás: Georges Schneider / APA-PictureDesk / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában