lincshangulatról beszél

2017.11.10. 12:17

Mikonya: Az én lelkiismeretem viszonylag tiszta

Az elbocsátott dékán egyebek között arról is beszél, hogy a zaklatási ügy derékba törte a karrierjét.

Mikonya György, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Tanító- és Óvóképző Karának szexuális zaklatás miatt elbocsátott dékánja hosszan beszélt egy napilapnak az ügyről, egyebek között arról, hogy attól tart, nem lesz többé munkája.

„Egy személlyel szemben követtem el sérelmet, és tőle már nagyon régen bocsánatot kértem”

- mondta.

Hozzátette, hogy a vizsgálat során rendesen leírta, mi történt, de nehezen bírja a következményeket:

„Ami mögötte beindult, ez a lincshangulat, ezt szenvedem. Látom, hogy mindenféle dolgok előkerülnek, de ezekhez nincs semmi közöm. Az én lelkiismeretem viszonylag tiszta. Vétkes vagyok, ezt elismertem, elnézést is kértem, mással pedig nincs vétkem”

részletezte Mikonya, aki arra a kérdésre, hogy pontosan mit is vétkezett, az ELTE közleményét ajánlotta elolvasásra. A szexuális zaklatással kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy voltaképpen nem érti, hogy mire mondják a „zaklatás” szót.

„A feladataim megszakadtak, nem tudtam a másnapi óráimat megtartani, a pályámat ez megtöri véglegesen. Ilyen médiaözön mellett nem valószínű, hogy újra el tudok helyezkedni”

fejezte be a nyilatkozatot Mikonya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában