konfliktusimport

2020.07.05. 09:19

Migrációkutató: terrorizmus után tüntetések Nyugat-Európában

Nyugat-Európa a 2015-2018-as terrorhullám után most tüntetésekkel néz szembe, a cél pedig ugyanaz, a kontinens destabilizálása – erről beszélt Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója.

Bcs, 2020. jnius 28. Kurdok tntetnek a trk nacionalista s iszlm csoportok agresszv fellpse ellen Bcsben, az egyikk Abdullah calan bebrtnztt kurd vezet kpt fogja 2020. jnius 27-n. MTI/AP/Ronald Zak

Forrás: MTI/AP

Fotó: Ronald Zak

A szakember az M1 aktuális csatornán elmondta: „konfliktusimport” zajlik Európában, melynek haszonélvezői a kibocsátó országok és nem állami szervezetek, például egyes kurd és palesztin szervezetek. Továbbá hasznot húznak az eseményekből az európai szélsőbaloldali szervezetek is, melyek humanitárius jelszavak mögé bújva a politika és társadalom destabilizálására, káoszteremtésre törekszenek.

Ez zajlott 2015 és 2018 között a terrorizmus eszközeivel és ez történik most is a Nyugat-Európa utcáit elborító tüntetésekkel – mutatott rá a kutató.

Borítókép: Kurdok tüntetnek a török nacionalista és iszlám csoportok agresszív fellépése ellen Bécsben, az egyikük Abdullah Öcalan bebörtönzött kurd vezető képét fogja 2020. június 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában