a béke felé

2019.02.09. 10:06

Megvan az amerikai elnök és az észak-koreai vezető találkozójának helyszíne

Donald Trump mikroblog-bejegyzéséből kiderült, hogy a csúcstalálkozó Hanoiban lesz február 27-én és 28-án.

„Munkatársaim éppen most indultak el Észak-Koreából, ahol nagyon gyümölcsöző találkozón vettek részt” – írta Twitter-oldalán Donald Trump. Hozzáfűzte: „várom, hogy találkozzam Kim elnökkel és elősegítsem a békét”.

Kedden este a kongresszusban tartott évértékelő beszédében az amerikai elnök már bejelentette a második amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó időpontját, és azt is, hogy Vietnamban lesz a tárgyalás, de akkor még nem közölte, hogy a délkelet-ázsiai ország mely városában.

Stephen Biegun, az amerikai külügyminisztérium észak-koreai különmegbízottja pénteken fejezte be a csúcstalálkozót előkészítő háromnapos tárgyalásait Phenjanban, az észak-koreai fővárosban.

Donald Trump pénteken este egy második Twitter-bejegyzést is közzétett a várható csúcstalálkozóról. Ebben azt írta: „Észak-Korea Kim Dzsong Un irányításával gazdasági nagyhatalom lesz.”

Az ázsiai vezető dicséretével folytatta: „Ez egyeseket meglephet, de nem engem, mert megismertem őt, és teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy mire képes.”

Az amerikai elnök szerint Észak-Korea „egy újfajta rakéta, gazdasági rakéta lesz”.

Donald Trump és Kim Dzsong Un első csúcstalálkozóját tavaly júniusban Szingapúrban tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában