Ország-világ

2020.11.05. 15:45

Megrendítő! Két nap alatt két piarista atya halt meg koronavírusban

Két paptanár halt meg az elmúlt két nap leforgása alatt Kecskeméten.

Forrás: Shutterstock

A Piarista Rend Magyar Tartománya hivatalos Facebook-oldaláról kiderült: a rendből két atya, Balázs Gergely és Szabó István hunyt el az utóbbi két napon az új típusú koronavírus okozta fertőzésben.

Balázs Gergely atya
Fotó: piarista.hu

2020. november 4-én, szerdára virradóan elhunyt Balázs Gergely piarista atya a kiskunhalasi járványkórházban, életének 73., szerzetességének 54. évében – olvasható a piarista.hu oldalon.

Nagy Szent Gergelyről nevezett Balázs Gergely 1947-ben született Kecskeméten. 1965-ben lépett be a rendbe, 1973-ban szentelték pappá. Huszonöt éven át tanított a kecskeméti piarista iskolában magyar–orosz szakos tanárként. A diákok lelkipásztori szolgálatában és a kollégium életében is hosszú éveken át odaadóan részt vett. Káplánként működött a kecskeméti Szentháromság-plébánián, ellátta a kecskeméti Mária-kápolnát, helyettes kórházlelkész volt a Bács-Kiskun Megyei Kórházban – tudtuk meg az atyáról a honlapnak köszönhetően.

Szabó István atya
Fotó: piarista.hu

2020. november 5-én éjjel, a kiskunhalasi járványkórházban elhunyt Szabó István piarista atya, a kecskeméti piarista rendház tagja – olvasható a szomorú hír a Piarista Rend Magyar Tartománya Facebook-oldalán.

Szabó István tanár úr, piarista atya, sok évtizedig iskolánk tanára, hosszan igazgatója, cserkészvezető, a Czollner téri templom templomigazgatója volt. Hálát adunk piarista szolgálatáért, nyugodjon békében – így búcsúznak tőle a piaristák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában