relikviák

2017.10.19. 16:12

Megnyílik az újabb Grammy-Múzeum

A kiállítás elsősorban New Jersey államban született híres zenészektől, köztük Bruce Springsteentől, Frank Sinatrától és Whitney Houstontól származó emléktárgyakra épül.

Los Angeles, Nashville, Cleveland, Mississippi után Newarkban nyílik meg a legújabb Grammy-múzeum, amely New Jersey állam gazdag zenei örökségét mutatja be.

A múzeum csütörtökön nyílik a newarki Prudential Center arénában. A kiállítás elsősorban New Jersey államban született híres zenészektől, köztük Bruce Springsteentől, Frank Sinatrától és Whitney Houstontól származó emléktárgyakra épül.

A kiállított relikviák között szerepel több híres öltözék, melyet a Grammy-díj gáláin viseltek neves zenészek, mások mellett Ella Fitzgerald, Michael Jackson, Madonna, Beyoncé és Taylor Swift.

Kiállítják Frank Sinatra egy szmokingját és egy kórusegyenruhát is, amit Whitney Houston viselt, amikor abban a newarki baptista templomban énekelt, ahol később, 2012-ben bekövetkezett halála után felravatalozták.

Bruce Springsteentől egy fehér póló és egy farmer szerepel a kiállítási tárgyak között, valamint egy humoros, kézzel írt levél, amelyben főbérlőjét kérte türelemre fizetési késlekedése miatt.

Több interaktív eleme is van a tárlatnak, a látogatók például videoleckét vehetnek Max Weinbergtől, Bruce Springsteen E Street Band nevű rockegyüttesének dobosától.

Egy másik videón Wyclef Jean rapper mutatja be, hogyan kell stúdiófelvételt készíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában