Firenzében

2021.07.01. 18:18

Megkéselt két embert a buszon egy migráns, mert rászóltak, hogy vegyen fel maszkot

A francia határ közeli Ventimiglia városában kövekkel dobálta be az ablakokat egy migráns, Firenzében pedig megkéselt két embert egy egyiptomi, miután megkérték, hogy a buszon vegyen fel maszkot.

Fokozódik az erőszak az olaszországi Ventimigliában, Imperia tartományban. Egy Maghreb nevű migráns, aki valószínűsíthetően alkohol vagy kábítószer által befolyásol állapotban volt, kövekkel dobálta az Aprosio utcában lévő házakat és azzal fenyegette a lakókat, hogy megöli őket. Később bejutott az egyik épületbe, ahol rugdosta az ajtókat, és a folyosón lévő tárgyakat is megrongálta – írja a V4NA hírügynökség.

“Szaros olaszok, megöllek titeket” – üvöltözte a migráns és folytatta a ház szétverését.

Az emberek fel vannak háborodva, hogy egyre több erőszakos támadást követnek el migránsok helyiek ellen.

“Minden este ugyanaz a történet, félünk hazamenni, ezeknek az embereknek a túszai vagyunk” – mondta az egyik helyi lakos.

A nyár beköszöntével egyre rosszabb a helyzet a városban, pár napja a rendőrség és a város higiéniai szolgálatának dolgozói megtisztították a Ventimiglia közelében fekvő sátorvárost, ahol azok az illegális bevándorlók táboroznak, akiket a francia hatóságok nem engedtek át a határon. A takarítás után azonban a migránsok visszaköltöztek a közterekre, a strandokra, és a vasút közelébe is.

Firenzében egy 31 éves egyiptomi illegális bevándorló kezdett ámokfutásba, miután egy buszon megkérték, hogy vegyen fel maszkot. Az egyiptomi anélkül szállt fel a buszra, hogy a járvány terjedésének megfékezésére szolgáló maszkot viselt volna.

A buszsofőr megkérte a férfit, hogy vegyen fel maszkot, de az egyiptomi figyelmen kívül hagyta a kérést, és maszktalan maradt. Egy 52 éves férfi közbelépett, és megismételte a sofőr kérését, erre a migráns úgy reagált, hogy egy késsel a férfit fejen és karon szúrta.

A sofőr eközben megállította a buszt, az utasok pedig körülvették a támadót. A migráns többször megrúgta és megütötte a sérült férfit és az áldozat segítségére siető 63 éves nő kezét is megszúrta. A rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a támadás helyszínére, de amikor megpróbálták letartóztatni a késelőt, az megtámadta őket is és megpróbált elmenekülni.

A rendőrök a férfit súlyos testi sértésért, hivatalos személy elleni erőszakért, és kárt okozó tárgyak indokolatlan birtoklásáért tartóztatták le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában