Ország-világ

2021.10.25. 21:39

Márki-Zay Péter hitet tett Soros mellett

A baloldal kormányfő-jelöltje vitatja az amerikai üzletember szerepét a migrációs folyamatokban.

Budapest, 2021. október 23. Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A szivárványkoalíció megújítását tűzte ki célul Márki-Zay Péter, ám szinte minden kérdésben a baloldal eddigi álláspontját képviseli a miniszterelnök-jelölt, akinek egyre több olyan nyilatkozata lát napvilágot, amelyben tagadja Soros György szerepét a migráció szervezésében, és azt állítja, hogy az amerikai spekuláns nem akar migránsokat hozni Magyarországra. Márki-Zay Péter nemrégiben interjút adott a CNN amerikai hírtelevíziónak is, amelyben beismerte, hogy be fogja engedni a migránsokat Magyarországra, majd az október 23-i beszédében ismét Soros György védelmére kelt – írja a Magyar Nemzet.

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egy korábbi nyilatkozatában megkérdőjelezte Soros György szerepét a migráció szervezésében. A szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje szerint Soros nem akar behozni migránsokat Magyarországra, a valóság ezzel szemben az, hogy az amerikai milliárdos nagyon sok, a bevándorlást pártoló nyilatkozatot tett – az EU-nak évente egyenesen egymillió migráns befogadását javasolta –, és több, hazánkban is aktív migrációpárti szervezetet támogat az alapítványain keresztül.

Márki-Zay Péter a napokban interjút adott a CNN amerikai hírtelevíziónak, amelyben beismerte, hogy be fogja engedni a migránsokat Magyarországra.

Amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk

– nyilatkozta Márki-Zay.

A baloldali politikus október 23-i, ünnepi beszédében pedig Soros Györgyöt kezdte védeni, letagadva az amerikai milliárdos szerepét a migránsok betelepítésében, ahogy korábbi nyilatkozatában is tette.

Hazugságkampányok fognak elkövetkezni, hogy migránsbetelepítéssel, áremeléssel és Gyurcsánnyal fognak vádolni bennünket azok, akik 12 év alatt nem tudtak semmit rábizonyítani Gyurcsány Ferencre (...), miközben Soros Györgyről még egyetlenegy migráns betelepítését sem tudták bebizonyítani

– mondta múlt szombaton Márki-Zay.

A Századvég Alapítvány legújabb elemzése Márki-Zay Péter CNN-nek és Newsweeknek adott interjúját, valamint az október 23-i ünnepi beszédét értékelve kiemeli: Márki-Zay Péter az előválasztási kampányában még bátran „ellenzékváltást” hirdetett, magát elitkritikus, konzervatív és keresztény jelöltként határozva meg, a kommunikációjában azonban előválasztási győzelme után látványos baloldali fordulat következett be.

A baloldali–liberális pártok politikájában – a Demokratikus Koalícióval (DK) az élen – hosszú évek óta nyomon követhető a nemzetközi, globalista orientációjú, progresszív politikához való igazodás. Ezzel itthon is elősegítenék a nemzetállami keretek lebontását, a bevándorláspárti politika megteremtését, valamint az új identitáspolitika keretei között az LMBTQ-életformák elvárásainak érvényesülését, a diverzitás, az inkluzivitás és a pozitív diszkrimináció elveinek népszerűsítését. Ezek a célok sehol a világon nem részei a konzervatív, jobboldali gondolkodásnak

– jegyezték meg.

Borítókép: Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában