rendkívüli időjárás

2020.02.11. 15:00

Már nyolc emberéletet követelt a Ciara Európában

Svájcban is életét vesztette egy ember, és így már legalább nyolc halálos áldozata van a nagy területen tomboló, Ciara nevű szélviharnak Európában – jelentette az AFP francia hírügynökség kedden.

Az áldozat egy 36 éves férfi, aki autójával a szél miatt egy kamion pótkocsijával ütközött a nyugati Fribourg város közelében. A balesetben három másik ember megsérült.

A helyi meteorológiai szolgálatok tájékoztatása szerint a Svájc középső részén fekvő Uri kantonban keddre virradóra óránként 202 kilométeres sebességű széllökéseket is mértek.

Nidwalden kantonban a viharban leszakadt egy villanyvezeték, ami tüzet okozott, és bár ezt sikerül hamar eloltani, a környéken élők egy időre áram nélkül maradtak.

A Ciara vasárnap óta legkevesebb hét másik embernek okozta halálát Európa-szerte, többtucatnyian megsérültek, komoly fennakadások voltak a közlekedésben, és az anyagi károk is jelentősek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában