oktatási hivatal

2018.08.04. 09:13

Már nem csak fellebbezni kell a felvételi miatt

Hosszabb lesz a felvételi jogorvoslat elbírálási ideje, ugyanis a felvételi eljárásban hozott besorolási döntéssel szemben fellebbezés helyett már kizárólag közigazgatási per indítható; az Oktatási Hivatal azt javasolja, hogy keresetet – számolva a pervesztesség esetén fizetendő perköltséggel is – alapos megfontolást követően nyújtsanak be az érintettek.

A felsőoktatási törvény idén január elsején hatályba lépett módosítása miatt megváltozott a felvételi eljárásban hozott besorolási döntéssel szembeni jogorvoslat módja: a felvételiző a döntés ellen már nem fellebbezéssel, hanem keresettel élhet, a besorolási döntésről szóló határozat közlésétől számított harminc napon belül közigazgatási pert indíthat az Oktatási Hivatal (OH) mint alperes ellen – emlékeztet rá a Magyar Hírlap szombaton megjelent cikkében. A keresetlevelet a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnak címezve, de az OH-hoz elküldve kell benyújtani Ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy annak hiányában papír alapon.

A keresetlevélben foglaltakat az OH megvizsgálja, és ha megállapítja, hogy döntése jogszabályt sért, azt módosítja vagy visszavonja. Amennyiben ezt nem tartja indokoltnak, a keresetlevelet a benyújtásától számított tizenöt napon belül az ügy irataival együtt a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz továbbítja – írta a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában