egyértelmű siker

2020.07.21. 17:04

Magyarország több pénzzel és emelt fővel zárhatja az EU-csúcsot

Az EU-csúcson született megállapodás a magyarok számára pénzügyi és erkölcsi siker – közölte a Fidesz kedden.

A párt közleményében azt írták:

Orbán Viktor miniszterelnök ismét következetesen kiállt a nemzeti érdekekért és elérte, hogy Magyarország a tervezettnél 3 milliárd euróval több pénzt kapjon.

Magyarország ígéretet kapott arra is, hogy „a bevándorláspártiak által kiprovokált és a hazug Sargentini-jelentésre alapozott igazságtalan 7-es cikkely szerinti eljárást le fogják zárni” – tették hozzá.

Úgy fogalmaztak: „Nem mondunk le arról sem, hogy a magukat civilnek nevező, de valójában politikai tevékenységet végző szervezeteket el kell zárni az uniós pénzcsapoktól, mert az uniós pénzeket a migráció szervezésére és a tagállamok nemzeti szuverenitásának lebontására használják.”

Hangsúlyozták, hogy Európának és Magyarországnak most a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk helyreállítására, a munkahelyek védelmére és új munkahelyek teremtésére kell fordítania minden erőforrását.

A közlemény szerint

a magyar baloldal ezúttal is gyalázatosan viselkedik.

Gyurcsánynétől kezdve a szocialistákon át a Momentumig most is a nemzeti érdekek ellen dolgoznak és Magyarország ellen áskálódnak. Akkor lennének elégedettek, ha Magyarország kevesebb pénzt kapna és feladná a nemzeti érdekeit pénzügyekben, valamint gazdaság- és bevándorláspolitikában is – tették hozzá.

Az uniós tagállamok vezetői pénteken kezdődött, és kedd hajnalban véget ért brüsszeli csúcstalálkozójukon elfogadták a 2021 és 2027 közötti időszakra vonatkozó uniós költségvetésről szóló és a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában