Ország-világ

2020.10.25. 13:31

Magyarország 150 lélegeztetőgéppel segíti Csehországot (videó)

A magyar kormány szerint a jelenlegi helyzetben országon belül és országon kívül is szolidaritásra van szükség egymás iránt, hogy sikeres lehessen az emberiség védekezése a vírus ellen.

Gödöllő, 2020. október 25. Ivo Adamec ezredes, a Csehországba induló szállítmány vezetője, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára és Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egészségügyért felelős államtitkára (b-j) a Csehországnak adományozott lélegezetőgépek átadásán Gödöllőn 2020. október 25-én. A magyar kormány 150 invazív lélegeztetőgéppel segíti Csehországot a koronavírus-járvány elleni védekezésben. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A magyar kormány 150 invazív lélegeztetőgéppel segíti Csehországot a koronavírus-járvány elleni védekezésben – mondta vasárnap Gödöllőn a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás a lélegeztetőgépek átadásakor elmondta, Prága segítséget kért az Európai Unió és a NATO tagállamaitól az egyre gyorsabban terjedő koronavírus-járvány leküzdésére, amire a magyar kormány a lehető leggyorsabban megtette felajánlását.

Hozzátette, hogy a magyar kormány lélegeztetőgép beszerzéseit „folyamatosan támadják a kamuvideós baloldal vezetésével”, de akik ezeket a beszerzéseket támadják, azoknak valójában nem fontos a magyar emberek élete és biztonsága. Az államtitkár szerint „ez az elmúlt 30 év legaljasabb és legembertelenebb akciója”.

Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára azt mondta, a járvány második hullámában nehezebb helyzetekkel kell szembenézni, mint tavasszal.

Hozzátette, hogy az év elején Magyarország felkészült a legrosszabbra is, arra, hogy mindenki, akinek szüksége van gépi lélegeztetésre, orvosi beavatkozásra, gyógyszeres kezelésre, az hozzájuthasson ezekhez.

Az államtitkár közölte: a magyar kormány úgy ítéli meg, hogy a jelenlegi helyzetben országon belül és országon kívül is szolidaritásra van szükség egymás iránt, hogy sikeres lehessen az emberiség védekezése a vírus ellen.

Borítókép: Ivo Adamec ezredes, a Csehországba induló szállítmány vezetője, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára és Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egészségügyért felelős államtitkára a Csehországnak adományozott lélegeztetőgépek átadásán Gödöllőn 2020. október 25-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában