csőd

2017.10.16. 17:32

A Lufthansa félmilliárdot ajánlott az Alitaliának

A múlt héten az Alitalia az olasz kormányhoz fordult anyagi segítségért, hogy jövő tavaszig finanszírozni tudja működését.

A német Lufthansa-csoport félmilliárd eurót ajánlott az olasz Alitalia egyes eszközeiért – írta a Corriera della Sera olasz napilap hétfőn.

Névtelenséget kérő forrásaik szerint a Lufthansa ezért a pénzért venné meg az Alitalia rövidtávú járatok teljesítésére szolgáló keskenytörzsű gépparkját, a repülőtéri futópályák és terminálok használatát biztosító résidőkre vonatkozó szerződésket, valamint vállalná 12 ezer munkavállaló továbbfoglalkoztatását.

A lap szerint az Alitalia vezetői vélhetően elutasítják az ajánlatot. A csődhelyzetben lévő olasz légitársaság felvásárlására hétfő délutánig lehet ajánlatokat beadni. A múlt héten az Alitalia az olasz kormányhoz fordult anyagi segítségért, hogy jövő tavaszig finanszírozni tudja működését.

Az Alitalia május elején került újra nehéz anyagi helyzetbe, miután a dolgozók nem szavazták meg az újabb átszervezési csomagot. Emiatt az addigi pénzügyi befektető, az Etihad közölte, nem fektet több pénzt a veszteséges Alitaliába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában