lezárták a környéket

2017.11.24. 18:34

Lövöldözés miatt ürítettek ki egy londoni metróállomást

Kiürítették péntek este a London belvárosában lévő Oxford Circus és Bond Street metróállomásokat. Egyes jelentések szerint lövéseket is lehetett hallani, azonban a Scotland Yard azonban cáfolta ezeket a híreszteléseket.

Az állomások környékét a rendőrség lezárta. A brit közlekedési rendőrség első megfogalmazása szerint egy „utassal összefüggő” incidensről van szó, de konkrétumokat a hatóságok egyelőre nem közöltek.

Az Oxford Circus és a Bond Street metróállomások egymás után következnek a londoni belvároson áthaladó Central Line metróvonalon.

A környéken több tízezres tömeg vásárolt a Black Friday estéjén.

Nem sokkal később a Scotland Yard közölte: sem sérülteket, sem esetleges elkövetőket nem talált a helyszínen, és tűzfegyver-használatra sem lelt bizonyítékot.

Az incidens miatt lezárt két környékbeli metróállomást, az Oxford Circus és a Bond Street megállót újranyitották, a metróközlekedés zavartalan.

A helyszínre számos rendőrségi és tűzoltójármű vonult fel, és fegyveres rendőri egységek is ellepték a környéket, de mentőautókat nem lehetett látni. A Scotland Yard közölte, hogy a vizsgálatba nem kapcsolódott terrorelhárító különleges ügyosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában