biztonság

2018.04.05. 22:24

Lázár: a Fidesz megvédi az országot

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a megbízhatatlan ellenzék képtelen lenne kormányozni.

Budapest, 2018. március 28. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2018. március 28-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A Fidesz hibáival együtt is alkalmasabb az ország vezetésére, mint azok, akik a másik oldalon állnak – jelentette ki csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter Algyőn.

Lázár János a Csongrád megyei községben tartott utcafórumon úgy fogalmazott, hogy az ellenzék megbízhatatlan, káoszba viszi az országot.

Még abban sem tudnak megegyezni, kik legyenek a jelöltjeik, akkor hogyan tudnának megegyezni, miként vigyék előre az országot

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy száz ember előtt arra biztatta hallgatóságát, hogy menjenek el szavazni, hangsúlyozva, minden voks számít. Emlékeztetett rá, 2002-ben néhány ezer szavazaton múlott, hogy nem Orbán Viktor lett a miniszterelnök. Az új kormány pedig megszüntette a gyerekek után járó adókedvezményt, leállította a 47-es út négysávúsítását, dobra verte az állami vagyon egy részét, megemelte az adófizetési kötelezettségeket, majd 2008-ra beállt a csőd az országban – közölte.

A miniszter leszögezte: ne várják tőle, hogy „nyakló nélküli szociális segélyezést fog ígérni, mindenkinek csak munkát tud ajánlani”. Azt javasolta azonban, a választás előtt ki-ki a saját érdekeit vegye figyelembe: nem mindegy, hogy a jövedelem után 38 vagy 15 százalék adót kell fizetni, a gyereke után jár-e adókedvezmény, a fiataloknak az otthonteremtéshez támogatás.

Lázár János hangsúlyozta, a következő tíz év legfontosabb, megkerülhetetlen kérdése a bevándorlás lesz. Bárki nyeri meg a választást április 8-án, ezzel foglalkoznia kell. Emberek tízmilliói készülnek arra, hogy elindulnak Európa felé. Aki hezitál, melyik politikai pártra adja a szavazatát, mérlegelnie kell, ki tudja megvédeni az országot, ki az a vezető, akinek van bátorsága, ereje hozzá – mondta.

Borítókép: Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2018. március 28-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában