Járvány

2020.02.15. 08:10

Lassul a járvány terjedése, de továbbra is vannak áldozatok

A Covid-19 járványt okozó koronavírus kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban tovább szedi áldozatait a járvány, de a tartományon kívül ismét csökkent a további megbetegedések száma – közölte szombaton Pekingben a kínai nemzeti egészségügyi bizottság.

Február 14-én 143 ember halt bele Kínában a tüdőgyulladásos vírusfertőzésbe, közülük 139-en Hupejben.

A halálos áldozatok száma így összesen 1523-ra emelkedett Kínában.

Pénteken 2641 új beteget regisztráltak, amivel az összes fertőzött száma 66 492-ra nőtt. Az új megbetegedések túlnyomó többségét is Hupejben jegyezték fel, ahol újabb 2420 embernél mutatták ki a vírust.

A kínai hatóságok arról is beszámoltak, hogy

a betegeket ápoló orvosok és ápolók közül 1716-an kapták el a betegséget, és közülük hatan haltak meg.

A bizottság tájékoztatása arra is kitér, hogy a fertőzöttek közül 8096-an meggyógyultak, és el is hagyhatták a kórházat, közülük pénteken 1523-an.

A hivatalos adatok azt mutatják, hogy a Covid-19 járvány továbbra is Hupejben, Vuhanban terjed a leginkább. A legsúlyosabban érintett tartományon kívül a hónap eleje óta jelentősen csökkent, és február 1-jéhez képest a hónap közepére a harmadára esett a napi új megbetegedések száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában