riasztás

2020.05.26. 11:35

Kutyáját uszította a rendőrökre egy ittas szabolcsi férfi

Eljárás indult egy szabolcsi férfi ellen, aki ittasan bejelentést tett, majd a helyszínre érkező, jogszerűen intézkedő rendőrökre uszította a kutyáját múlt szombaton – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője.

Keresztes Imre az MTI-nek azt írta: a szabolcsi férfi segítséget kért és azt állította, hogy egy szabolcsi község italboltja előtt többen bántalmazták, de nem működött együtt a kiérkező rendőrökkel, szidalmazta, fenyegette őket és rájuk uszította a kutyáját.

Az állat megharapta a két körzeti megbízott egyikének a lábát és a karját, ezzel nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva.

A rendőrök végül gázspray-vel ártalmatlanították a kutyát, a jogszerű intézkedésnek továbbra is ellenálló férfit pedig megbilincselték és előállították.

Az ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, és hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és két rendbeli becsületsértés vétségének gyanúja miatt hallgatta ki. A terhelt tagadta a bűncselekmény elkövetését és védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás, valamint az őrizet elrendelése ellen – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában